Maak kennis met de mediaspecialisten van Clarity: Jaap-Willem, Ewan en Jan-Willem.

Jaap-Willem

Hoi Jaap-Willem, wat doe jij bij Clarity?

Ik ben media specialist en ik word opgeleid tot projectmanager. Bij Clarity wilden ze graag iemand met kennis van media als projectmanager, zodat er ook kennis en begrip is van de verschillende expertises binnen Clarity.

Wat heeft je aangetrokken om dit te gaan doen?

Goede vraag. Ik ben een opleiding begonnen voor ontwerpend meubelmaker, dat heet nu trouwens ondernemend meubelmaker, dus dat ondernemen en sturen vond ik wel wat. Als projectmanager krijg je daar binnen een bedrijf ook goed de kans voor, om te zorgen dat je stuurt richting de wensen van de klant. Daar begon ik dus mee, maar die opleiding bood mij niet genoeg uitdaging waardoor ik op zoek was naar meer. Terwijl ik op die opleiding zat ben ik een eigen bedrijf gestart, gericht op media, fotografie en videografie. Ik was daar meteen veel enthousiaster over, en had ook het idee dat ik binnen mijn bedrijf meer leerde dan op school, dus op dat moment ben ik gestopt met de opleiding. In die tijd ben ik via mijn eigen bedrijf ook wel eens ingehuurd bij Clarity.

Ik ben toen half gestopt met mijn bedrijf - ik had het nog wel, maar stopte er geen tijd meer in - en ben een jaar gaan werken bij een TV-productiebedrijf in Noorwegen. Toen ik terugkwam in Nederland ben ik fulltime bij Clarity gaan werken. Ik wou mijn creativiteit kwijt, en ik hou van werken in teamverband met goed overzicht zodat het doel zo efficiënt en krachtig mogelijk bereikt wordt. Bij Clarity komt dit dagelijks naar voren. Als media persoon zou je heel erg op één aspect van een project kunnen focusen, en dat helemaal perfect kunnen doen - maar dat draagt misschien niet bij aan het einddoel. Met het werk dat ik nu doe kan ik mijn creativiteit gebruiken, maar ook de ‘big picture’ voor ogen houden zodat uiteindelijk wel het doel behaalt wordt.

Wanneer ben je blij met een project?

Als het lukt. Punt. Het heeft geen nut om ergens veel tijd in te steken als er uiteindelijk geen resultaat is, als het geen conversies of andere positieve uitwerking oplevert. Ik wil dat het werk dat ik aan onze klanten lever hun bedrijf optilt naar een hoger niveau, zodat zij bijvoorbeeld hun klanten beter kunnen bereiken.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik hou van gezelligheid thuis en op het werk. Ik speel ijshockey, en ik ben recent ook begonnen met tennissen. Ik hardloop ook regelmatig. Ik hou van sport en probeer er regelmatig tijd voor te maken, omdat ik merk dat ik dan op m’n werk meer energie heb.

Wat is je favoriete boek?

Alleen op de wereld van Hector Malot.

Waar zou je nog graag een keer heen willen?

Kaapstad en Singapore.

Ben je een ochtend- of een avondmens?

Ik ben een avondmens die z’n best doet om een ochtendmens te zijn.

Wat is je favoriete frituursnack?

Gefrituurde garnalen!

Ewan

Hoi Ewan, wat doe jij bij Clarity?

Ik ben mediaspecialist en ik hou me vooral bezig met zowel foto- en videografie als design.

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Ik was begonnen met een opleiding tot software-developer. Ik ben toen na mijn eerste jaar overgegaan op een deeltijdopleiding en ben aan een contract met een 32-urige werkweek begonnen bij Clarity. Na een aantal maanden bleek toch dat ik me toch meer aangetrokken voelde tot media, en in overleg met Clarity ben ik toen gestopt met de opleiding, waarna ik me meer ben gaan richten op media. Ik ben nu met een deeltijd opleiding ‘Communicatie en Media Design’ gestart, wat ik naast mijn werk bij Clarity doe.

Wat heeft je aangetrokken om met media bezig te gaan?

Ik ben al jong begonnen met fotografie. In 2015 heb kocht ik mijn eerste eigen camera, en ik ben simpelweg begonnen met heel veel foto’s maken, vooral zonder betaald te worden. Ik vond het leuk om uit te zoeken hoe ik het perfecte plaatje kon schieten. Het leuke van media is dat je direct resultaat ziet, terwijl software development nogal abstract kan zijn. Het is ook iets actiever; ik ben vaker de deur uit en op verschillende locaties, waar ik van alles vastleg. Dat vind ik echt heel leuk.

Met welk project ben je heel tevreden?

Ik vind de foto’s voor Pagedal Business heel goed gelukt. We hadden in eerste instantie de opdracht om een filmpje te schieten voor de website waar de gehele inhoud van de website in terugkwam, en hadden daarbij besloten om van een heel aantal shots ook foto’s te maken. Fotografie is op veel gebieden anders dan videografie, en zomaar een ‘still image’ pakken van een video geeft meestal geen optimaal resultaat. We hebben toen eerst met Niels, onze designer, gezeten om de compositie, kleuren enzovoort uit te werken. Toen de foto’s eenmaal geschoten waren is de nabewerking gedaan binnen de context van de website, om de foto’s zo goed mogelijk te laten aansluiten op de look en feel van de website.

Wat vind je mooi aan werken bij Clarity?

Er is veel ruimte voor ontwikkeling en er wordt aangemoedigd om te leren. We proberen graag nieuwe dingen uit, en meestal wordt dat ook toegelaten, wat vaak tot interessante ontwikkelingen leidt. Soms blijkt iets niet te werken, waar je van kan leren, maar heel vaak vinden we nieuwe ideeën die we kunnen toepassen op onze projecten. Ook is er mogelijkheid om je ergens anders in te specialiseren, als je daar beter in blijkt te zijn of meer aanleg voor hebt. Er is hier ook altijd een goede sfeer en ik werk met leuke collega’s, waardoor ik altijd met plezier naar m’n werk ga.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik kijk graag films, en ben veel bezig met fotografie; zowel hobby fotografie als bij een vrijwilligersorganisatie. Ik reis graag en dat zou ik wel meer willen doen. Ik speel ijshockey bij dezelfde club als Jaap-Willem. Dat vind ik echt geweldig, een beetje schaatsen en zo’n puk in een goal meppen enzo. Ik vind het heel prettig om actief te zijn, ook al heb ik daar niet altijd de motivatie voor. Ik ben ook een avondmens en hou van het stadsleven. Ik ben heel erg zo iemand die het leuk vind om s’avonds door een grote stad als New York te wandelen.

Je noemt dat je vaak films kijkt. Wat voor films kijk je graag?

Ik hou heel erg van Science Fiction, van die films waar je lekker bij kan fantaseren en wegdromen. Ik vind de Star Wars films heel vet, die heb ik bijna allemaal gezien.

Heb je een favoriet boek?

Een van de boeken die ik gelezen heb als kind is Reis Door de Nacht, en die is me altijd bijgebleven. Dat verhaal zie je helemaal voor je terwijl je het leest. Ik heb niet veel boeken gelezen, maar deze is me altijd bijgebleven. Ik wil eigenlijk weer meer gaan lezen, ik heb gisteren zelfs een nieuw boek gekocht.

Welk nummer zing je direct mee als je het hoort?

Fly Me to the Moon, of van die typische kerstnummers. Maar ik hou van zingen in het algemeen, dus elk nummer die ik ken zing ik automatisch mee, en ik kan bijna niet meer zonder. Zolang ik alleen ben, tenminste.

Wat is je favoriete soort pizza?

Quattro formaggi!

Jan-Willem

Hoi Jan-Willem, wat doe jij bij Clarity?

Ik ben mediaspecialist en hou me vooral bezig met web content, zoals animatie, foto- en videobewerking en copywriting. Daarnaast doe ik af en toe ook print design en conceptontwikkeling.

Wat heeft je aangetrokken om dit te gaan doen?

Ik heb het altijd geweldig gevonden om creatief bezig te zijn. Vroeger tekende ik veel en ik ben ook best muzikaal. Direct na de middelbare school ben ik begonnen aan de opleiding Toegepaste Kunst & Techniek. Terwijl ik op deze opleiding zat was ik in mijn vrije tijd veel bezig met muziekproductie. Dat liep toen wel lekker, en na 2 jaar besloot ik om mijn opleiding stop te zetten en full-time met muziekproductie bezig te gaan. Ik kreeg een aanbod om in het buitenland bij een muziekrestaurant te werken als parttime geluidstechnicus, en dat heb ik een jaar gedaan. Toen ik terugkwam in Nederland werkte ik regelmatig voor SPNL en toen kwam vanuit Clarity het aanbod om als mediaspecialist aan de slag te gaan.

Waar wordt je blij van bij je werk?

Als we de klant positief verrassen. Het is soms nog best een uitdaging om er precies achter te komen waar de klant naar op zoek is, maar als we daar eenmaal achter komen en daarbij de best mogelijke oplossing bedenken, geeft het echt een voldoening om te horen:  “Wauw, dit is precies waar ik naar op zoek was!”

Op welk project ben je trots?

Ik ben heel blij met het Communicatieplan dat wij voor Sprintto ontwikkeld hebben. Daarbij hebben we uitgedacht hoe Sprintto haar werknemers in elke fase van de employee journey het best kan bereiken, bijvoorbeeld via welk kanaal, hoe vaak, met welke tone of voice, enzovoort. Dit hele plan hebben we uitgewerkt in een fysieke handleiding, geschreven en ontworpen in de tone of voice die de Sprintto werknemer aanspreekt. Dit was echt een super leuk project om uit te denken, en ik vind het heel mooi om een fysiek, tastbaar resultaat te hebben van een project.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Naast werken bij Clarity ben ik nog steeds muziekproducent, waar ik best veel tijd aan besteed. Ik vind het ook leuk om talen te leren en probeer op dit moment Spaans en Koreaans te leren. Ook taalwetenschappen vind ik interessant, en ik doe best veel aan zelfstudie. Ik maak ook graag lange wandelingen. Oh, en ik kook ook heel graag.

Wat maak je dan zoal? Heb je een specialiteit?

Ik vind het vooral leuk om nieuwe dingen te proberen, en ik doe zo veel mogelijk zelf. Soms zie ik een recept op Youtube of Reddit en dan denk ik meteen, “Dat wil ik ook proberen!” en over het algemeen gaat dat best goed. Ik weet niet of ik echt een specialiteit heb, ik maak wel graag ramen noedels, dat is een soort noedelsoep met allerlei toppings. Ook maak ik graag koffie.

Wat is je favoriete soort koffie of koffiedrankje?

Een cortado is altijd lekker.

Maak kennis met de mediaspecialisten van Clarity: Jaap-Willem, Ewan en Jan-Willem.
Deel dit artikel