Stocktrace, de ontwikkeling van een voorraad inventarisatie systeem!

Productiviteitswinst

+50%

Foutmarge

<0,5%

Betrouwbaarheid resultaat

98%

Over Stocktrace

De opdrachtgever is gespecialiseerd in voorraadinventarisaties. Voor diverse klanten wordt periodiek in opdracht de volledige voorraad geïnventariseerd. Omdat de opdrachten door Europa steeds op verschillende locaties uitgevoerd worden, is de uitdaging om een digitaal en cloud-based systeem te ontwikkelen dat het proces van het voorraad inventariseren maximaal ondersteunt.

Bekijk hier de case

Onze diensten

Business enablement

Software development

UX/UI design

Onze aanpak

Om een beeld te vormen bij de praktijk, zijn de projectleden meerdere keren bij de uitvoering van inventarisatieprojecten geweest. Op basis van de informatie die hieruit is verkregen en de verschillende gesprekken met de klant is een eerste prototype opgeleverd. Dit prototype is daarna getest, allereerst in een gesimuleerde situatie. Een verbeterde versie van dit prototype is vervolgens gebruikt bij één van de inventarisatieopdrachten, waarbij het proces tweemaal werd uitgevoerd. Op de traditionele manier en met behulp van het ontwikkelde prototype. Dit gaf mogelijkheid om uitkomsten te vergelijken en het prototype op een goede manier te analyseren.


Het prototype is na verwerking van deze feedback in gebruik genomen voor alle projecten van de klant. In samenwerking met de klant is vervolgens een roadmap ontwikkeld die de verdere ontwikkeling van de applicatie richting gaf. In dit deel van het project is gekozen voor periodieke sprints. Na afloop van elke sprint heeft een review met de klant plaatsgevonden, voordat de nieuwe versie in gebruik genomen werd.

Onze oplossing

De oplossing is een volledig webapplicatie en scanner app gebaseerde voorraadinventarisatie applicatie die uit de volgende onderdelen bestaat:

  • Een Windows applicatie voor gebruik op handmatige scanners
  • Een responsive webapplicatie, geschikt voor gebruik op tablets, laptops en pc.

Resultaat

Het resultaat is een erg efficiënt planningsproces, waarbij een heel aantal schakels die eerder in het proces aanwezig waren zijn weggehaald. 

Productiviteitswinst

+50%

Foutmarge

<0,5%

Betrouwbaarheid resultaat

98%

Wie hebben aan deze case meegewerkt?

Niels
Digital Designer
Anne Marie
Digital Designer
Hakan
Projectmanager
Thijs
Managing Director
Bram
Developer